Kaffebönor tar ditt kaffedrickande till nästa nivå

Vi svenskar dricker enorma mängder kaffe och den genomsnittlige svensken konsumerar över 8 kilo kaffe varje år. Ändå är det många av oss som bara ser kaffe som bränsle och någonting vi behöver för att orka med att jobba åtta timmar om dagen. Med hjälp av kaffebönor så kan du ta ditt kaffedrickande till nästa nivå och få helt nya smakupplevelser.

Är du en av alla kaffedrickare som dricker ditt kaffe mest på rutin? Det är inte bara vanligt, det är också helt förståeligt. På morgonen eller mellan möten på jobbet så är det sällan orkar tänka på något annat än att få i sig lite koffein innan man skyndar vidare.

Men för den som är intresserad av att börja dricka godare kaffe finns det inget bättre än att mala sina egna kaffebönor. Det kanske kan verka avskräckande till en början, men hela processen är väldigt simpel. Det enda som krävs är att du skaffar en kaffekvarn. Dessa finns i olika prisklasser men de billigaste kostar inte mer än några hundra kronor.

I kaffemalen placerar du sedan dina införskaffade hela bönor och låter kaffemalen göra sitt jobb. På bara några sekunder så kommer bönorna har malts ner till ett kaffepulver likt det man köper i butik. Sen brygger du ditt kaffe precis som vanligt, den enda skillnaden är nu att du använder ditt färskmalda och väldoftande kaffepulver.

Gör som proffsen – mal dina egna bönor

Alla världens främsta baristor och kaffeexperter använder sig av kaffebönor i sitt arbete. Genom att mala kaffet själv så får man den färskaste smaken möjligt och bevarar så många aromer och smaker som det bara går. Om du någon gång har druckit en kopp bryggkaffe som smakade otroligt på en restaurang eller liknande så är sannolikheten hög att dem har malt bönorna själva.

Men det krävs som sagt inte mycket för att sätta igång. Hela kaffebönor är ett fantastiskt sätt att sätta en lyxig prägel på vardagen, eller imponera på fikagäster. Enkelt summerat så är det ett billigt sätt att få en smakupplevelse som skiljer sig enormt från det som man är van vid som svensk kaffedrickare.