Lacoste

Märket med den lilla gröna krokodilen har haft en lång och fascinerande resa från tennisbanorna i 30-talets Frankrike. Skapat av den professionella tennisspelaren Rene Lacoste för att han själv skulle ha något att spela i så har märket gått från att enbart bäras av tennisspelare till att numera vara ett populärt val för människor runtom i hela världen.

Den lilla gröna krokodilen uppkom för att tennisspelaren Lacoste kallades för krokodilen under sin aktiva karriär. Under 30-talet så var tennis en framstående gentlemannasport med en strikt klädkod. Det var långbyxor och pikétröjor som gällde. Men Lacoste ville ha någonting som gjorde att han stod ut från mängden en aning. Han bad därför en vän ta fram en logga och sy fast den på en pikétröja inför hans nästa turnering.

Resten var historia. Rene Lacoste började sälja piketröjor med den lilla gröna krokodilen på och dessa blev snabbt populära bland tennisspelare. Märket har växt ända sedan dess och nu säljs märket över hela världen.

Ett varierat utbud

Idag så erbjuder Lacoste ett brett och varierat utbud av olika kläder. En sak som är genomgående för märkets plagg är deras öga för att kombinera snygga kläder med en aktiv livsstil. Idag så är Lacostes kläder inte designade specifikt för exempelvis löpturer eller springpass, men är otroligt följsamma och därav otroligt sköna att ha på sig. Kläder från Lacoste passar lika bra som för att slappna av i soffan som för en promenad med en fika på stan.

Svårslagna piketröjor

Även om tennismode har lämnat tröjor i bomull bakom sig för att omfamna sportigare material så är piketröjor från Lacoste fortfarande några v de mest ikoniska och mest omtyckta pikétröjorna som finns. Dessa erbjuds i en lång rad olika utföranden och färger. Pikéerna är otroligt följsamma och bekväma och passar lika bra på golfbanan som på någon av de finare restaurangerna.

Den lilla gröna krokodilen

Den lilla gröna krokodilen har nu blivit lika världskänd som själva märket. Företaget är mycket stolta över den lilla symbolen som fortfarande pryder många av deras plagg. Idag så pryder krokodilen inte bara pikeer utan även skor, tröjor och kepsar.